Microsoft a prezentat sistemul de operare Windows 10

Microsoft a prezentat sistemul de operare Windows 10

este noul Windows lansat de . Nu se va numi , ci . Gurile rele au speculat ca ar fi din cauza faptului ca sistemele de operare ale companiei au fost reusite o data la doua editii.

Windows-10-Microsoft-550x309Compania IT americana nu a oferit informatii asupra motivului acestei denumiri, dar a sustinut despre Windows 10 ca va fi cea mai cuprinzatoare platforma lansata vreodata. Aceasta este prima platforma universala de operare a companiei, care va fi prezenta pe computere, console video, sisteme conectate, smartphone-uri si tablete.

Designul Windows 10 incearca sa combine cele mai apreciate aspecte ale versiunii Windows 8 si elemente familiare din versiunea 7. Meniul isi face din nou aparitia, continand tile-uri ce pot fi personalizate. Aplicatiile care anterior rulau full-screen, acum ruleaza in ferestre si sunt disponibile si in modul Snap View, impreuna cu aplicatiile obisnuite. Cum se intampla, de fapt, si la Update 1.

Pe taskbar va fi prezent un nou buton, . Cand este apasat, aceasta afiseaza pe ecran toate aplicatiile pornite si ofera acces rapid la oricare dintre acestea. Mai mult, pentru utilizatorii avansati a fost introdusa in Command Prompt posibilitatea de a lipi text folosind combinatia de taste CTRL+V.

Companiile care vor utiliza noul sistem de operare produs de Microsoft vor putea personaliza app store-ul disponibil. Totodata, Windows 10 va putea separa datele personale de cele utilizate de compania unde lucreaza clientul, pentru a creste securitatea informatiilor, potrivit vicepresedintelui Microsoft, Terry Myerson.

Microsoft_2014_15-730x409Windows 10 va fi livrat abia in 2015, iar mai multe detalii despre funcționalitatile destinate consumatorilor obisnuiti vor fi oferite la conferinta Build din aprilie 2015.

 

Comments

comments