Lentilele de contact inteligente de la Google tot mai aproape de lansare

Lentilele de contact inteligente de la Google tot mai aproape de lansare

Proiectul anuntat de in dezvoltarea unor facea mare valva in luna ianuarie. Acum noi informatii au aparut si se pare ca cei de la Google au stabilit un acord de licentiere cu .

google_contact_lensesNovartis are o divizie speciala pentru produse oculare, , care ar urma urma sa ofere „ajutor de specialitate in domeniul fiziologiei si performantelor vizuale ale ochiului, dezvoltare clinica si evaluare, dar si comercializarea lentilelor de contact si intraoculare.

Cu ajutorul acestor lentile, persoanele care sufera de vor putea masura mai usor, din lichidul lacrimal, nivelul de . Noua tehologie isi propune sa aduca  informatia direct pe lentila de contact, pe o camera in miniatura. Iar utilizatorii vor putea controla lentilele de contact inteligente prin miscarea ochilor.

Mai mult chiar, lentilele de contact inteligente ar putea fi sa ii ajute pe nevazatori sa se descurce in realitate. Aceste lentilele au senzori de dimensiuni reduse, cipuri si antene. Ele comunica cu un si se incarca tot . Novartis afirma ca vrea sa extinda aplicatiile lentilelor inteligente si la alte afectiuni, iar principala tinta o reprezinta bolile ochilor.

google_smart_lens_88867700

Momentan nu este clar cum va contribui prototipul dezvoltat de Google pentru indeplinirea acestui scop. Novartis mizeaza insa pe expertiza gigantului american in sfera miniaturizarii componentelor electronice, avansand planuri pentru incorporarea de microcipuri si senzori non-invazivi in constructia lentilelor de contact. Comunicatul dat de cele doua companii nu spune cand vor fi pe piata lentilele inteligente.

Comments

comments