Intel prezinta noul procesor Core M pe 14 nm

Intel prezinta noul procesor Core M pe 14 nm

a prezentat noul sau , , din generatia la 2014, in cadrul integrarii acestuia pe Llama Mountain (un prototip ultra-portabil, care combina -ul cu tableta) si pe urmatorul produs comercializat de catre .

intel-core-m-14-nmFabricate intr-un proces tehnologic pe 14 nanometri, procesoarele Core M se vor gasi in sau in laptopuri subtiri si usoare. Pentru a intra in posesia noilor produse care vor fructifica avantajele acestui nou procesor, cumparatorii vor trebui sa mai astepte pana la finalul acestui an deoarece primele exemplare abia acum au inceput sa fie livrate catre integratori.

Din prezentarea oficiala a Intel reiese ca procesul de fabricatie pe 14nm permite realizarea unor cip-uri cu 25% mai mici decat cele bazate pe tehnologia de fabricatie pe 22nm. Asadar, avem dimensiuni mult reduse si care se vor reflecta in design-ul final al laptopurilor si tabletelor.

broadwell-package-diagonal1Potrivit Intel, inginerii din cadrul companiei au reusit sa reduca caldura generata de procesor cu pana la 50% in comparatie cu un procesor de generatie anterioara. De asemenea procesorul va folosi tensiuni de alimentare mai mici si va avea un consum energetic de 3 – 5W.

Intel a impulsionat si performantele noii generatii de procesoare. Vorbim despre o crestere cu 5% a performantelor Broadwell Y fata de Haswell. Nu pare foarte mult, dar se incadreaza in strategia de produs a companiei.

Pentru a ilustra capabilitatile noului procesor, Intel a dotat o tableta cu Intel Core M, gadgetul avand o grosime de doar 7,2 mm, o greutate de 670 g si un ecran cu diagonala de 12,5 inch. Se pare ca acest procesor se va regasi si pe viitorul laptop Macbook cu ecran de 12 inch si va beneficia de avantajele racirii pasive pentru a oferi o carcasa subtire si usoara.

IntelBroadwell-640x353

Intel nu a anuntat si alte detalii despre noul Core M, insa acestea vor fi, cel mai probabil, prezentate pe parcursul comercializarii pe piata a produselor care vor integrat procesorul din generatia Broadwell-Y. Primele produse bazate pe Broadwell-Y vor ajunge pe piata pana la finele anului, oferta urmand sa se mareasca in primul trimestru al anului viitor.

Comments

comments