Evolio lanseaza X-watch, primul ceas inteligent sub brand romanesc

Evolio lanseaza X-watch, primul ceas inteligent sub brand romanesc

Compania a anuntat lansarea primului inteligent sub brand romanesc, care va purta numele si va dispune, pe langa functiile clasice de monitorizare a efortului fizic si aplicatiile de fitness, si functii de control a smartphone-ului si localizarea acestuia. Noul este compatibil cu telefoanele Android, dar si cu iPhone si iPad.

Capture-630x446Realizat dupa un model  generic livrat de o companie chineza numita Shenzhen Huba Enterprise Co., Ltd., gadgetul a carui interfata grafica pare sa fie inspirata de platforma iOS se prezinta intr-o carcasa cu aspect metalic si curea ajustabila. Corpul de 9.9mm grosime acomodeaza un ecran cu forma patrata, avand diagonala 1.54 inch si rezolutie 240×240.

Ceasul imbina atat functionalitati clasice precum afisarea orei si declansarea unei alarme, precum si functii inovative, precum protectia antifurt a smartphone-ului. Astfel, X-watch isi va avertiza utilizatorul in cazul furtului sau pierderii telefonului sau tabletei prin intermediul unei aplicatii preinstalate bazata pe tehnologia Bluetooth 4.0. Ceasul inteligent de la Evolio va permite localizarea prin GPS a pozitiei telefonului sau a tabletei.

Cei de la Evolio nu declarat nimic despre procesorul incorporat sau despre sistemul de operare, dar precizeaza faptul ca bateria va avea o capacitate de 230 mAh. Ca o comparație, Samsung Gear S are una cu capacitate de 300 mAh, LG G Watch R are una de 410 mAh, iar Sony Smartwatch 3 are una cu capacitate de 420 mAh.

evolio-x-watch-370x260Pretul recomandat de vanzare a ceasului inteligent Evolio va fi de 199 de lei, produsul urmand a fi disponibil in oferta comerciala a companiei la inceputul anului viitor.

Comments

comments