Apple a lansat noile smartphone-uri iPhone 6 si iPhone 6 Plus

Apple a lansat noile smartphone-uri iPhone 6 si iPhone 6 Plus

a lansat noile telefoane in doua variante: si Plus. Pe langa un nou , gigantul american a mai prezentat si un ceas inteligent. Lansarea Apple a fost un eveniment vizionat de milioane de oameni din intreaga lume.

image.phpNoile iPhone 6 si au ecrane de 4,7 inch, respectiv 5,5 inch. Telefoanele sunt acoperite cu o sticla intarita cu ioni si nu cu un panou realizat din cristal din safir, dupa cum se zvonea. Display-urile au rezolutii de 1334×750 pixeli si 1920×1.080 de pixeli (adica full HD).

Ecranele sunt incadrate in carcase din aluminiu cu grosimi de 6,8 mm, respectiv 7,1 mm. Spre comparație, iPhone 5s are o grosime de 7,6 mm. Carcasa monobloc este realizata integral din aluminiu eloxat, aceasta avand pe spate si pe muchiile laterale cateva insertii care ascund sau separa antenele exterioare si care amintesc oarecum de terminale precum HTC One sau Lumia 925.

Platforma hardware a primit un update, iPhone 6 si iPhone 6 Plus vor fi echipate cu cipul Apple A8. Apple A8 este fabricat intr-un proces tehnologic pe 20 de nanometri si promite o putere de procesare CPU cu 20 de procente mai mare si o putere de procesare GPU cu 50 de procente mai mare. Noul procesor este insotit de un coprocesor nou numit M8, acesta aducand in plus un senzor de presiune pentru masurarea elevatiei si o sensibilitate superioara.

iphone-6-si-6-plusSmartphone-ul a primit o camera de 8MP, insa compania sustine ca exista imbunatatiri. Ea are diafragma f/2.2 si autofocalizare cu detectie de faza. In plus, puteti face panorame de pana la 43MP. Din pacate, nu exista stabilizare optica a imaginii la iPhone 6, ci doar la iPhone 6 Plus. Camera secundara are doar 1,2MP.

iPhone 6 Plus are stabilizare optica, dar iPhone 6 de 4,7 inci nu va avea asa ceva. De asemenea, iPhone 6 filmeaza full HD la 30 si 60 de cadre pe secunda. De asemenea, filmeaza in slow-motion la 120 si 240 de cadre pe secunda. In plus, pe iPhone 6 Plus, stabilizarea optica va fi folosita in filmare – cinematic video stabilization.

In privinta bateriei, lucrurile nu sunt grozave, dar sunt multumitoare. Compania Apple a spus ca iPhone 6 ar trebui sa reziste 14 ore la conversatii in 3G, comparabil cu iPhone 5s, model lansat anul trecut. Pe partea de conectivitate, Apple sustine ca noile modele de telefoane lansate suporta pana la 20 de benzi LTE / 4G, mai multe decat orice smartphone disponibil pe piata. Totodata, iPhone 6 si iPhone 6 Plus suporta functila VoLTE, care ajuta apelurile telefonice.

iPhone_6_screeniPhone 6 vine in variante cu spatiu de stocare de 16GB, 64GB si 128GB. Precomenzile se fac pe 12 septembrie, iar telefoanele se vor livra de pe data de 19 septembrie. Pana la sfarsitul anului, noul iPhone 6 va ajunge in peste 100 de tari din intreaga lume.

Comments

comments