Apple a lansat noile iPad Air 2 si iPad Mini 3

Apple a lansat noile iPad Air 2 si iPad Mini 3

Compania a prezentat, joi seara, noua generatie de tablete iPad. Ele se vor numi acum si , sunt disponibile la pre-comanda, iar dispozitivele vor fi livrate la inceputul saptamanii viitoare.

iPad Air 2 este cu 18% mai subtire fata de primul model iPad Air, cel din urma cu patru ani, si are o grosime de doar 6,1 mm. In schimb, iPad Mini 3  a primit doar o actualizare hardware relativ slabuta si putem spune ca este identic cu generatia anterioara.

Apple-iPad-Mini-2-and-Apple-iPad-AiriPad Air 2 vine echipat cu procesorul A8X şi coprocesorul M8, dotari ce se gasesc si pe modelele iPhone 6 lansate cu o luna in urma. Display-ul Air 2 este tot de 9,7 inch, pastreaza rezolutia iPad Air, dar este acum realizat dintr-o singura componenta (a fost eliminat total spatiul dintre touch si sticla exterioara) si reduce reflexiile cu 62%, datorita stratului superior de protectie. Apple il descrie ca un „display Retina imbunatatit”.

Noutatile nu se opresc aici in cazul noului iPad Air. Acesta a primit si o noua camera iSight de 8 megapixeli cu diafragma f/2.4, capabila sa filmeze in rezolutie Full HD la 30 de cadre pe secundă si in 720p la 120 de cadre pe secunda pentru efecte de incetinire.

Noul iPad Air dispune si de Touch ID, functia de identificare prin amprenta digitala, şi Apple Pay, noul serviciu de plati al Apple, introdus odata cu iPhone 6. Bateria care doteaza iPad Air 2 ofera o autonomie de 10 ore de lucru.

Pretul noului iPad Air porneste de la 499 dolari pentru versiunea Wifi 16GB (599 dolari pentru 64GB si 699 dolari pentru 128 GB). Pentru versiunile cu conectivitate WiFi+4G, iPad Air 2 are urmatoarele preturi: 16GB – 629 dolari / 64GB – 729 dolari / 128GB – 829 dolari.

Apple a prezentat si versiunea mai mica – iPad mini – care a ajuns la a treia generatie. Ecranul este de 7,9 inch, iar camera principala, de 5 MP. Cea mai importanta diferenta este integrarea unui senzor Touch ID. In rest, din punct de vedere hardware este identica cu generatia precedenta. Ca sistem de operare, iPad mini 3 va folosi , cea mai recenta versiune a sistemului de operare Apple.

ipad-galerie-630x419Pretul iPad Mini 3 porneste de la 399 dolari pentru versiunea de 16GB Wifi (varianta cu Wifi+Celular costa – 16GB – 529 dolari). Vestea buna este ca scad preturile la modelele anterioare iPad cu cate o suta de dolari (iPad mini WiFi – 249 dolari / iPad mini 2 WiFi – 299 dolari).

Comments

comments