Apple a inregistrat vanzari record cu noile iPhone 6 si iPhone 6 Plus

Apple a inregistrat vanzari record cu noile iPhone 6 si iPhone 6 Plus

Pastrand traditia anilor trecuti privind divulgarea cifrelor de , compania a anunta ca a vandut 10 milioane de si in doar 3 zile, weekend-ul lansarii. Anuntul vine la doar o saptamana de zile distanta dupa ce anunta ca 4 milioane de unitati ale iPhone 6 si iPhone 6 Plus au fost precomandate de catre clientii sai in doar 24 de ore de disponibilitate.

iPhone-6-renderCu aceasta cifra de vanzari cei de la Apple si-au doborat din nou recordul de vanzari pentru primul week-end de disponibilitate a unui nou model de iPhone. Tim Cook, CEO al companiei, a dezvaluit ca aceasta a fost cea mai de succes de iPhone de pana acum. Acesta a declarat ca ar fi putut vinde mai multe unitati daca ar fi existat stocuri mai mari.

Recordul precedent era de 9 milioane de dispozitive vandute in primele doua zile de la debutul pe piata al modelelor iPhone 5S si iPhone 5C. Estimarile analistilor au variat, unul anticipand vanzari de pana la 15 milioane de aparate, in timp ce altii au avertizat ca rezultatele ar putea fi sub livrarile de anul trecut, din cauza unor probleme de productie si a faptului ca noile modele nu au intrat la vanzare in China.

iPhone 6 si iPhone 6 Plus au fost disponibile in cantitati limitate chiar din ziua deschierii sesiunii de precomenzi, stocul pentru cel din urma epuizandu-se in doar o ora de disponibilitate. Problema aceasta privind stocurile a existat in fiecare an pentru compania Apple, insa iata ca in ciuda sa se inregistreaza vanzari din ce in ce mai maria pentru produsele celor din Cupertino.

In 26 septembrie, iPhone 6 si iPhone 6 Plus vor putea fi cumparate in Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Irlanda, Insula Man, Italia, Liechtenstein, Luxembourg, Olanda, Noua Zeelanda, Norvegia, Portugalia, Qatar, Rusia, Arabia Saudita, Spania, Suedia, Elvetia, Taiwan, Turcia si Emiratele Arabe Unite. Pana la sfarsitul acestui an, aceste modele vor deveni disponibile in 115 tari, potrivit Apple.

iphone-6Magazinele online din Romania incearca sa profite de entuziasmul creat in randurile fanilor Apple de lansarea noului iPhone 6. Comerciantii au acceptat precomenzi pentru cele doua -uri, la preturi care incep de la 3.500 si ajung la 5.000 de lei.

Comments

comments